2009. november 3., kedd

Franciaország utazás...

Franciaország a világ egyik leglátogatottabb országainak egyike. Franciaország a szépség és a romantika országa. Franciaország Európa 4. legnagyobb országa, mérete egy hajszállal nagyobb, mint Kaliforniáé. Franciaország a mesés tájaival és hóborította hegyeivel egy ideális turistaparadicsom. Franciaország éghajlatára a mérsékelt éghajlat a legjellemzőbb. A nyarai melegek és a telei enyhék. Franciaország éghajlatára erős hatással van az Atlanti óceán. Franciaország Észak-keleti részét a kontinentális éghajlat uralja. Franciaország szíve Párizs, ahol a legjobb éttermek, pubok és látnivalók várják a turistákat.

A turizmus szempontjából Párizs tekinthető a világelsők egyikének. Párizs nemcsak a csodálatos környezetéről és építményeiről híres, de a konyhaművészetéről is. A leghíresebb séfek itt dolgoznak. Franciaország a sajtjairól is igen ismert és az ételek végtelen soraiból választhatunk itt. A franciák elsősorban az 5 és 7 fogásos étkeikről híresek. A franciaországi éttermek egyik fő előétele a sajt. Franciaország a mulatságok és ünnepek országa is. Évente több zenei, művészeti és színházi esemény zajlik az országban. A vidéki falvacskákban is remek szórakozási lehetőségekre találhat az ember Franciaországban. Az egyik leghíresebb és legnagyobb rendezvénye Franciaországnak a párizsi Cannes-i Film Fesztivál, melyet rendszerint május közepén rendeznek meg.

Az Avignoi fesztivál is rendkívül közkedvelt és ismert Franciaországban egyaránt. A nemzetközi zenefesztivál is Franciaországban kerül évente megrendezésre, amelynek helyet Stasbourg városa ad. Az utazás szempontjából a tavasz a legalkalmasabb időpont egy franciaországi látogatásra. Májusban Franciaország nyaralói is csatlakoznak. A síelésről leghíresebb francia város Hamonix, ahol több mint 100 éve van már hagyománya a síelésnek. A helynek sajátos a hangulata és egyedi fekvésével az egyik legjobb síparadicsom is egyben. Láthatjuk tehát, hogy Franciaország a helyeinek köszönhetően a télisportok egyik királya és a hegymászás szerelmesei is találnak itt bőven megmászásra váró hegyeket. Szerencsére az ősz is kellemes és a tél is remek alkalom a síelésre és a hó szerelmeseinek.

Franciaországban több télisportrendezvényt is tartanak ezek mellett, amely szintén sok embert vonz. Franciaország történelme is egyedi és világhírű, mint például a híres francia forradalom, vagy Napóleon története, aki Korzika szigetén látott napvilágot. Franciaország egy nagy ország, amelyet hosszú politikai és harci tevékenységek által ért el. Franciaország a borairól is nagyon híres, hiszen itt a kínálat szinte a borok terén végtelen. A franciaországi hegyek déli napos lejtői remek helyet adnak a gyümölcstermesztésre is. Az utazás szempontjából Franciaország minden jelentősebb városa rendelkezik repülőtérrel szinte.

Mindezek mellett nem árt tudni, hogy az első körforgalom itt Franciaországban lett megalkotva, mely futótűzként terjedt a többi országban is a későbbiekben. Franciaország tehát rengeteg dologról híres és minden dologban helye a mulatságnak és a kikapcsolódásnak. A francia riviéra is világhírű. A tengerpartjain és az óceán mellett rengeteg a luxusszálloda és a fürdési lehetőség. Nyáron rendszerint az 5 hetes szabadság idején a franciák itt töltik idejük java részét. Franciaország tehát a látvány, a csillogás és a szórakozás országa és, aki teheti semmiképpen ne hagyja ki eme felejthetetlen gazdagsággal és élménnyel teli országot, Franciaországot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése