2009. november 3., kedd

Németország utazás...

Németország talán Európa egyik legfejlettebb és leggyakrabban látogatott országai közé tartozik. Németország nemcsak gazdag és híres történelméről és kultúrájáról, de mesébe illő tájairól, erdőiről és hegyeiről is híres. Németország a sör országa is egyben. A legnevezetesebb sörfesztiválokra évente több 1000 turista látogat el. A német sör világszinten is híres. Németország az elhelyezkedése szempontjából Európa szívében fekszik. Északról az Északi-tenger határolja és Dániával, Franciaországgal, Ausztriával, Csehországgal, Luxemburggal, Belgiummal és Svájccal határos ország Németország. Nem véletlen tehát, hogy olyan sokan látogatnak el a Német fővárosba, amely Berlin. Németország fővárosa Berlin, amely Németország szíve is egyben.

A város elsősorban, éttermeiről, színházairól és szórakozóhelyeiről híres. A Német Nemzeti Múzeum is itt található, amely a legnagyobb tudományos és technológiai kiállításának ad helyet. Németországban a sörfőzde története már 600 évre nyúlik vissza. A sör ünnepét Németországban és máshol is Oktoberfest néven ismerik az emberek, amikor is több ezer liter sör fogy el a híres Münchenben néhány nap leforgása alatt. Németországban ennek a sörfesztiválnak mára már hagyománya van és rendkívül sok külföldit vonz. Remek zenék és rendezvények színesítik magát a fesztivált. Németországban ez a fesztivál a sör ünnepe. Németországban remek lehetőségek vannak a síelésre, sítúrákra is és ezek mellett a túrázási lehetőségek is igen tágak a német erdőkben.

Németországban rengetek a pompás vár és kastély is, ami szintén sok turistát vonz az országba.
Németország nyelvjárása megoszlott. Meglepően nagy eltérések vannak Németország északi és déli részén beszélt német nyelvezet között. Németország leglátogatottabb városai közé tartozik Lübeck, Heidelberg és Frankfurt is. Heidelberg Németország Gótikus-reneszánsz városa. A város vára csodálatos látványt ad. A város szállásai viszont meglehetősen drágák és az éttermei sem olcsóak, de a minőség az mesteri. Németország híres marionett színháza az északon fekvő Lübeck városában található, így ha Németországban járunk, akkor ne hagyjuk ki eme színházat. Lübeck egyben egy óváros is, amely remek hely a romantikus sétákra. Sok szerelmespár kedvelt helye Lübeck. Németország legnagyobb repterének a Frankfurti reptér ad helyet, amely Frankfurt városában található. A városban remek kocsmák és pabok várják az embereket. Németország nyugati részének egyébként Frankfurt a pénzügyi és egyben földrajzi központja is. Németország tehát egy mesébe illő ország, ahol a táj és a városok kiváló alkalmat adnak egy kikapcsolódásra és nézelődésre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése